Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

Zrínyi Nyomda Budapest

Uráli népek

A mai finnugor és szamojéd népek germán, szláv, román és török népek közé ékelődve, szétszórtan élnek Európa közepén és keleti tájain, illetve Északnyugat-Szibériában. Az összefoglalóan urálinak nevezett nyelvcsaládnak szám szerint és kulturális teljesítményei alapján is legismertebb tagja a magyaron kívül a finn és az észt.

5 500 Ft

A fegyverek fizikája

A szerző - a népszerű tudományos ismeretterjesztés kimagasló művelője - "A fegyverek fizikája" című könyvében felnőttekhez és fiatalokhoz egyaránt szólva, a ma emberét nagyon is közelről érintő tudományos ismereteket hozza életközelbe úgy, hogy azt mindenki megértse. De ne csak megértse, hanem gondolkodásra is késztesse, és örömét lelje abban, hogy a valóban élvezetes úton szerzett tudását azoknak a problémáknak a megoldásában hasznosítsa, amelyekkel nap mint nap találkozik.
Amolyan "tudományos krimi" ez a könyv. Mondanivalója azonban életünkhöz nagyon is közelálló valóság.

5 000 Ft

Froissart krónikája

Nyugtalan, vad harcokkal teli időkben, a XIV. század második felé élt Jean Froissart; akkor zajlott az angolok és franciák véres küzdelme, a százéves háború. Azért ragadott tolat, hogy megörökítse korának eseményeit, elsősorban háborúit, hogy örök emléket állítson a nyugat-európai lovagság harciasságának, bátorságának. Fáradhatatlanul gyűjtötte az információkat, sokat utazott Angliától a Pireneusi félszigetig és Itáliáig. Mindent leírt, amit oklevelekből, királyi udvaroncok suttogásaiból, rablóvezérek elbeszéléseiből, papok, öreg hadvezérek visszaemlékezéseiből megtudott.

1 800 Ft

Születésnapi ajándék

A már önállóan olvasni tudó iskolás gyerekek régi vágya teljesült a "Születésnapi ajándék" megjelenésével. Ebben a kötetben nem meséket, hanem hosszabb-rövidebb történeteket adunk a hét-tíz éves olvasók kezébe. A gyűjtemény kizárólag mai magyar írók műveit tartalmazza. Az elbeszélések zöme mai gyerekekről szól, de akadnak a kötet változatos, színes anyagában múlban játszódó történetek, valamint versek is.

2 000 Ft