Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

Kner Nyomda

Anabaszisz

Bizonyára lesznek olvasók, akikben a magyar Anabaszisz mélabús emlékeket ébreszt: visszagondolnak a középiskolai vagy egyetemi görögórák szövegelemzéseire, örömeire, s megelégedéssel állapítják meg: lám, megont törlesztettünk egy adósságot, hisz a "tízezrek hadjáratának története" 1887 óta most jelenik meg először magyar fordításban.

800 Ft

Ünnep és hétköznap a középkori Budán

Zolnay László hosszú időn át részt vett a budavári palota ásatásaiban, az utóbbi években a régebbi királyi rezidenciának, majd a késő gótikus budai zsinagógának régészeti feltárását irányította, 1974 óta pedig nevéhez fűződik a szobortemető szenzációs felfedezése.

1 300 Ft

A csupasz majom

Desmond Morris világhírű angol zoológus, etológus, az emberi és az állati viselkedés kutatója, s hozzá kitűnő tollú tudománynépszerűsítő. Élvezetes, gyakran meghökkentő vagy mulatságos, s nemcsak a szakmabeliekhez, hanem a széles olvasóközönséghez is szóló könyvében, "A csupasz majom"-ban a modern zoológia eszközeivel vizsgálja a legfejlettebb állat: az ember magatartásának biológiai alapjait.

0 Ft

A magyarok története

Két törökből fordított (XVI. és XVII. századi) oszmán történeti munkát tartalmaz a kötet. A korábbit Mahmud Terdzsüman írta, címe: Tarih-i Üngürüsz, azaz Magyarország története. A kéziratot Vámbéry Ármin hozta Magyarországra és ajándékozta az Akadémia kézirattárának. A másik kézirat eredetijét Törökországban őrzik, s eddig ismeretlen volt a történészek előtt is. Írója névtelen, csak annyit lehet megállapítani a mű keletkezéséről, hogy 1740 körül fejezhette be művét.

0 Ft