Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

Athenaeum Nyomda Budapest

A budavári gótikus szoborlelet

1974. február 16-án a budavári palota területén Zolnay László ásatás közben egy középkori szobor töredékére bukkant. Ami ezután történt, az az újságok, a rádió és a televízió közvetítésével mindenkihez eljutott: két hónapon át nap mint nap újabb töredékes szobrok kerültek elő a földből. A kisebb-nagyobb méretű, magas művészi szinten kifaragott ábrázolások - királyok, szentek, apostolok, előkelő hölgyek - a magyar művészet történetének olyan korszakában keletkeztek, amelyeknek emlékeit mind ez ideig elveszettnek hitte a kutatás.

590 Ft

A török világ emlékei Magyarországon

A török hódítás 150 éve kitörölhetetlen nyomokat hagyott a magyar történelemben és a köztudatban. Egy-egy épületen - az egri minareten és a Pécs főterén álló dzsámin - kívül a török emlékek zöme szinte ismeretlen a nagyközönség előtt. Pedig egykorú források és ma is álló épületek egész sora tanúskodik arról, hogy a törökök saját szokásaiknak és céljaiknak megfelelően tovább alakították, építették a magyar városokat és falvakat.

1 300 Ft

Nero

Ürögdi György nevét nem kell bemutatni, hiszen számos nagy közönségsikert aratott népszerű ókori történeti munka szerzője. Ebben a művében a magát nagy művésznek tartó, de véres bűnökkel, botrányokkal beszennyezett uralkodó, Nero életét és korát mutatja be a szerző az olvasóknak.

2 500 Ft

Titokzatos nagy csúcsokon ("Imaka")

Kurt Diemberger salzburgi főiskolai tanár, alpin szakíró és magashegyi vezető. Kiváló hegymászó, az alpinizmus mestere, emellett jól képzett, sokoldalú és szellemes ember. Olyan személyiség, akinek nagy tettei, élettörténete és gondolatai méltók érdeklődésünkre.
A könyv minden során érezzük a természet olthatatlan szeretetét. Ez az az érzés, mely a hajdani kristálykereső kisfiút elvitte a nyolcezresek titokzatos, nagy csúcsaira.

0 Ft