Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

Corvina Kiadó

Művészeti anatómia

Az anatómiai atlasz tudományos alaposságú szakkönyv, képtáblái pedig önálló művészi értékű rajzok. Első ízben fél évszázada jelent meg. Azóta idehaza és külföldön egyaránt nélkülözhetetlen kézikönyve lett a művészeti oktatásnak, hasznos segítője a képzőművészeti alkotómunkának, de élvezettel forgatják lapjait a szép rajzok kedvelői is.17

0 Ft

Quintus Horatius Flaccus összes versei

Horatius költeményeinek e kétnyelvű kiadását huszadik századi magyar költők és versfordítók formahű átültetésében kapja az olvasó. Részint mint a sok évszázados Horatius-kultusz legújabb művét, részint mint éppen annak első olyan eredményét, amely alkalmas arra, hogy a római irodalom aranykorának e legjelentősebb és hervadhatatlan varázsú lírikusa teljes életművét valóban hitelesen mutassa be és tegye a magyar olvasó szellemi birtokába.
A könyv, Borzsák István és Devecseri Gábor avatott szerkesztésében, hetven költő-műfordítónak - Horatius megszólaltatásában egységes - munkája.

7 000 Ft

A budavári gótikus szoborlelet

1974. február 16-án a budavári palota területén Zolnay László ásatás közben egy középkori szobor töredékére bukkant. Ami ezután történt, az az újságok, a rádió és a televízió közvetítésével mindenkihez eljutott: két hónapon át nap mint nap újabb töredékes szobrok kerültek elő a földből. A kisebb-nagyobb méretű, magas művészi szinten kifaragott ábrázolások - királyok, szentek, apostolok, előkelő hölgyek - a magyar művészet történetének olyan korszakában keletkeztek, amelyeknek emlékeit mind ez ideig elveszettnek hitte a kutatás.

590 Ft

Magyar művészélet Münchenben

A 19. század utolsó harmadában a müncheni festészeti akadémián gyűltek össze azok a tanulni vágyó magyar festő növendékek, akik főiskola híján idehaza nem részesülhettek megfelelő képzésben. Közülük kerültek ki a falusi élet romantikáját megörökítő zsánerképfestők, a hivatalos ízlésnek hódoló szalon- és reprezentációs művészet képviselői. De azok az alkotók is, akik a hatvanas-hetvenes évek fordulóján, Szinyei Mersével és Munkácsyval az élen, megújították a magyar művészetet.

770 Ft

A könyvkötés művészete

Értelmes, modern fiatalnak lenni és megpróbálkozni a művészet valamelyik ágával - csaknem egyet jelent. Van, aki verset ír, van, aki zenél, és van, aki a képző- és iparművészet egy-egy ágában kísérletezik. Ez a sorozat - a Műhelytitkok az utóbbiaknak szól.

2 000 Ft

Biedermeier bútorok

A kötet a biedermeier stíluselemzést kísérli meg bemutatni a bútorművesség területén. A szerző jól felépített, példás elemzése nemcsak a kézműipar e vonzó fejezetébe, hanem a kor kézműveseinek hétköznapjaiba, a céhek életébe, az ipar szabadságáért folytatott küzdelmeibe is betekintést nyújt.

6 000 Ft