Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

A magyar vadászirodalom képeskönyve

Alcím: 
Vadászat és horgászat az irodalomban és a képzőművészetben
Kiadó: 
Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve: 
2000
Kiadás helye: 
Budapest
Téma: 
Természetrajz, vadászat, halászat
Nyelv: 
magyar
ISBN: 
963 9239 70 4
Oldalszám: 
363
Tartalomjegyzék: 
Bevezető / 5 Előszó / 7 Régi magyar vadászkönyvtár / 13 Régi magyar vadászírók adattára / 137 Újabb magyar vadászkönyvtár / 165 Folyóiratok, periodikák / 251 Vadászat és állatábrázolás a XIX-XX. századi magyar képzőművészetben / 295
Állapot: 
Kötéstípus: 
vászon
Megjegyzés: 
Színes és fekete/fehér képekkel. Nagyon szép kiállítású könyv, a kiadói védőborítója is különleges. ELFOGYOTT, JELENLEG NINCS KÉSZLETEN. Utolsó ára 8000 Ft volt.
SKU: M1

A kötet szerzői sok évtizedes gyűjtő-kutató munkájuk eredményeit összegezték és teszik most hozzáférhetővé. A több ezer címet tartalmazó, nagyon gazdag anyag első fejezete a magyar nyelvű vadászirodalom megszületésétől, 1829-től az államosításig terjedő időszak. Ezután az 1948-tól napjainkig megjelent, jó ezerötszáz könyv leírása következik, majd a szakfolyóiratokat és a témába tartozó, rövidebb tudományos közleményeknek helyet adó periodikákat tartalmazó fejezet.
A szakmai jellegű, de legtöbbször a gyönyörködtetést szolgáló illusztrációkról szóló terjedelmes fejezet zárja a kötetet, végigkalauzolva az olvasót a hazai állatábrázolás történetén és eligazítva annak sokféleségében, megismertetve az alkotókkal is. A leírtak jobb és szemléletesebb megismerését szolgálja a mintegy kétszázötven illusztráció és a melléklet.

0 Ft
Méretek: 26 cm × 22 cm × 4 cm