Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

A magyar észjárás

Szerző: 
Karácsony Sándor
Kiadás: 
2
Kiadás éve: 
1985
Kiadás helye: 
Budapest
Téma: 
Pedagógia
Nyelv: 
magyar
ISBN: 
963 14 0361 0
Sorozat: 
Magyar Hírmondó
Oldalszám: 
561
Tartalomjegyzék: 
Előszó / 9 Bevezetés - a magyar lélek / 34 A magyar nép lelki alkata és a népiskolai reform / 58 A magyar középosztály lelki alkata és a középiskolai reform / 131 A magyar szofokrácia lelki alkata és az egyetemi reform / 177 A szofokrácia lelki alkata / 197 A magyar észjárás konzekvenciái / 377 Közoktatásügyi reformjaink magyar mérték alatt / 421 Utószó és jegyzetek (Lendvai L. Ferenc) / 511
Állapot: 
Kötéstípus: 
fűzött kemény papírkötés
Megjegyzés: 
Sajtó alá rendezte, az utószót és a jegyzeteket írta Lendvai L. Ferenc. Újszerű állapotban. ELFOGYOTT, JELENLEG NINCS KÉSZLETEN. Utolsó ára 1500 Ft volt.
SKU: K1

A magyar észjárás és közoktatásunk reformja című kötete 1939-ben jelent meg. Nagy visszhangot váltott ki az akkori nem éppen felhőtlen években. Szegfű Gyula és mások is felfigyeltek rá és válaszoltak neki. A könyvet 1946-ban előkészítette második kiadásra, még egy előszót is írt hozzá, amelyben megválaszolja az őt ért támadásokat. Ezt a kéziratban maradt, javított példányt jelentetjük meg Lendvai L. Ferenc gondozásában, pontos, a fogalmakat és a nézeteket is tisztázó utószavával és jegyzeteivel. A mű elsősorban kordokumentum, a magyar történelem fontos alkotása, megismerése múltunk jobb ismeretéhez segít, de emberi és gondolati értékei is vitathatatlanok - vitatható és idejét múlt nézetei ellenére is.

0 Ft
Méretek: 17 cm × 12 cm × 4 cm