Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

A magyar élelmiszeripar története

Kiadás éve: 
1986
Kiadás helye: 
Budapest
Téma: 
Mezőgazdaság
Nyelv: 
magyar
ISBN: 
963 232 213 4
Oldalszám: 
629
Nyomda: 
Alföldi Nyomda
Tartalomjegyzék: 
Előszó / 5 I. Az élelmiszerek előállítása és forgalma a feudalizmus korában / 9 II. Az élelmiszeripar termelőerőinek fejlődése a gyáripar kialakulása óta / 91 Malomipar Sütő- és tésztaipar Cukoripar Édesipar Növényolajipar Húsipar Baromfiipar Tejipar Konzervipar Hűtőipar Szeszipar Boripar Söripar Üdítőital-ipar Dohányipar Függelék / 593 Irodalom / 609
Állapot: 
Kötéstípus: 
vászon
Megjegyzés: 
Színes papír védőborítóval.
SKU: M1

A XIX. század második felében élelmiszeriparunk az ipari tőke felhalmozásának fontos forrása volt, és a tőkés ipar kialakulásakor a gyáripar az élen járt.
A második világháború után élelmiszeriparunk alapvető szerkezeti és szervezeti változásokon ment át. Miután egyre ritkul azoknak a kortársaknak a száma, akik résztvevői voltak ennek az átalakulásnak, időszerűvé vált az egész élelmiszeripar teljes történetének megírása és az utókor számára való megörökítése.
A technika- és gazdaságtörténeti szempontból egyaránt érdekes és olvasmányos, képekkel gazdagon illusztrált (250 fekete-fehér fotó) mű a szakmai ismeretek bővítését, az oktatás és a közművelődés célját szolgálja.

4 500 Ft
Méretek: 24 cm × 17 cm × 3 cm