Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

A látható világ

Szerkesztő: 
Dr. Geréb György
Alcím: 
Orbis sensualium pictus
Kiadó: 
Magyar Helikon
Kiadás éve: 
1959
Kiadás helye: 
Budapest
Téma: 
Pedagógia
Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
343
Tartalomjegyzék: 
Bevezetés (Dr. Geréb György) / 6 Elöljáró beszéd / 65 A látható világ / 73 Szókra való lajstrom / 275 Jegyzetek / 313
Állapot: 
Kötéstípus: 
félbőr
Megjegyzés: 
Az 1669-ben megjelent háromnyelvű kiadás magyar szövege alapján és fametszeteivel közzétette, bevezetéssel és jegyzetekkel ellátta Dr. Geréb György. Kiadói papír védőborítóval.
SKU: C5

Comenius, a nagy cseh tudós Orbis sensualium pictus című, Sárospatakon írt világhírű műve, a XVII. század ismeretanyagának tanuló-gyermekek részére szánt, páratlanul szép és érdekes összefoglalása. A másfélszáz egykorú fametszettel illusztrált könyv szinte teljes keresztmetszetét adja a korabeli gazdasági, társadalmi és kulturális életnek.
Az Orbis pictus képet ad a tudomány akkori állásáról a csillagászat, földrajz, embertan, növény- és állattan stb. területén, ismerteti a különböző foglalkozási ágakat, társadalmi szokásokat, sportokat, játékokat rendkívül érzékletes, zamatos előadásmódjában.
Az Orbis pictus ezen kiadása Dr. Geréb Györgynek gondozásában jelenik meg magyar nyelven, az 1669-es, magyar iskolák számára készült háromnyelvű kiadás alapján, a régi szöveg minden szépségét megőrző és a mai olvasnak is zavartalan élvezetet biztosító modernizált helyesírással.
A mű művelődéstörténeti jelentőségét méltató tanulmány és a régi szavakat, fogalmakat magyarázó jegyzetanyag egészíti ki a kötetet.

8 000 Ft
Méretek: 24 cm × 18 cm × 3 cm