Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

A láthatatlan történet

Szerző: 
Hamvas Béla
Kiadó: 
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve: 
1988
Kiadás helye: 
Budapest
Téma: 
Filozófia
Nyelv: 
magyar
ISBN: 
963 05 4908 5
Sorozat: 
Hermész Könyvek
Oldalszám: 
170
Tartalomjegyzék: 
Sors és szó - Hamvas Béla kísérlete (Dúl Antal) / 7 A Vízöntő / 16 Wordworth vagy a zöld filozófiája / 39 Poseidón / 52 Meteóra / 69 Milarepa / 78 A VII. szimfónia és a zene metafizikája / 90 Poeta sacer / 110 A barátság / 129 Héloise és Abélard / 139 Ünnep és közösség / 156 Életrajzi adatok (Dúl Antal) / 170
Állapot: 
Kötéstípus: 
fűzött puha papírkötés
Megjegyzés: 
Sajtó alá rendezte: Kemény Katalin. Könyvtári pecsét több helyen és ex libris a belső címlapon. ELFOGYOTT, JELENLEG NINCS KÉSZLETEN. Utolsó ára 1500 Ft volt.
SKU: H1

Valamely szempontból egymáshoz rendelt események soráról azt mondjuk: történet. Van története az univerzumnak, a természetnek, az emberi társadalomnak, a kultúrának. Mindannak, ami a tér-idő kozmikus színpadán a keletkezés-elmúlás törvényének alá van vetve. Hamvas Béla történetei azonban aligha sorolhatók a történetírás színpadi eseményei közé. Ami őt foglalkoztatja, mindig és szükségképpen a színjátszás kulisszái mögé vezet, abba a világba, amelyről alig tudunk valamit, amely nélkül azonban a történelem sem lenne más, mint a megjelenés-elmerülés véletlenszerű eseményeinek hömpölygő áradata. "A történetnek önmagában értelme nincs" - mondja Hamvas. Amit mi itt látunk, már csak végkifejlete annak a küzdelemnek, amit a létezés magasabb hatalmai: a léttisztító erők vívnak a "létromlás démoni anarchiája" ellen.
"A láthatatlan történet" 1943-ban jelent meg először az Egyetemi Nyomda kiadásában. A kötet Hamvas Béla (1897-1968) egyetlen, még életében kiadott esszégyűjteménye.

0 Ft
Méretek: 20 cm × 13 cm × 1 cm