Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

A kettős spirál

Szerző: 
James D. Watson
Fordító: 
Korányi Tamás
Alcím: 
Személyes beszámoló a DNS szerkezetének felfedezéséről
Kiadó: 
Gondolat
Kiadás éve: 
1970
Kiadás helye: 
Budapest
Téma: 
Biológia
Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
176
Állapot: 
Kötéstípus: 
vászon
Megjegyzés: 
Színes papír védőborítóval. Fekete/fehér ábrákkal és fényképekkel. ELFOGYOTT, JELENLEG NINCS KÉSZLETEN. Utolsó ára 1500 Ft volt.
SKU: W1

C.P. Snow, a hazánkban is ismert angol tudós írta Watson könyvéről: "Ez a könyv egyetlen eddig megírt könyvhöz sem hasonlít. Első kézből származó beszámoló arról a napról-napra folyó munkáról, amely a század egyik legnagyobb természettudományi felfedezéséhez vezetett. Olyan, mint egy első osztályú háborús riport: személyes, szubjektív, szenvedélyes érzelmekkel telt. Az irodalomban semmi sem adhatja vissza: valójában hogyan is zajlik az alkotó tudomány. Azoknak, akik nem olvasnak tudományos könyveket, egy új világot tár fel."
Watson társaival megalkotta a DNS kettős spirál modelljét, a modern biológiai kutatás egyik határkövét. Watson Angliában töltött éveit írja meg, kutató társainak a portréját rajzolja meg, a modern természettudományos kutatás légkörét, viszonylatait, vonatkozásait érzékelteti irodalmi, írói tehetséggel megírt könyvében. A könyv az irónia és a szeretet ötvözött stílusában íródott, őszinte szemlélet és széles látókör, alkotó humanizmus jellemzi.

0 Ft
Méretek: 20 cm × 14 cm × 2 cm