Kosár

A kosár üres.

0 példány 0 Ft

Belépés

A kék bolygó vándora

Szerző: 
Juhász Árpád
Szerkesztő: 
Gerhardtné Rugli Ilona
Fotográfus: 
Juhász Árpád
Alcím: 
6 kontinens, 1600 fénykép - egy geológus úti kalandjai
Kiadó: 
Topográf
Kiadás éve: 
2009
Kiadás helye: 
Budapest
Téma: 
Útleírások
Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
742
Nyomda: 
Istenhegyi Bt.
Tartalomjegyzék: 
Utazásaimról dióhéjban / 7 Kalandozások Ázsiában / 8 Kalandozások Ausztráliában és Új-Zélandon / 186 Kalandozások Afrikában / 278 Kalandozások Északi sarkköri tájakon / 416 Kalandozások Észak-Amerikában / 476 Kalandozások Latin-Amerikában / 738
Állapot: 
Kötéstípus: 
fűzött kemény papírkötés
Megjegyzés: 
Színes fényképekkel. Kiadói színes védőborítóval. Az ISBN szám nem látható. ELFOGYOTT, JELENLEG NINCS KÉSZLETEN. Utolsó ára 12000 Ft volt.
SKU: J7

A szerző, Dr.Juhász Árpád szavait idézzük: " Mint geológust, persze elsősorban a vulkánok, a magashegységek, a gleccserek, a tengerpartok érdekeltek, de utazásaim során fantasztikus őserdőkbe is eljutottam, és a világtól elzárt helyeken különös népcsoportok tagjaival köthettem barátságot. Láttam, hogyan tűnnek el az ősi tradíciók, hogyan pusztulnak az esőerdők, globális éghajlatváltozás miatt milyen drámai módon rövidülnek a gleccserek, hogyan kerülhet végveszélybe a Föld, a kék bolygó.
Közel 50 év alatt 90 ezer diafelvételt készítettem az általam bejárt tájakról, s ha ezek meg is fakultak időközben, fontos dokumentumai lettek a változó világnak. Szakmai érdeklődésemnek és természetes kíváncsiságomnak köszönhetően lettem a "kék bolygó vándora".

0 Ft
Méretek: 33 cm × 24 cm × 5 cm